Xiaomi WalkingPad R2 Pro: Læs vores test!

Indeholder annoncørlinks question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

WalkingPad R2 Pro er en opgradering af den populære forgænger, R1 Pro. Hvordan tager det sig ud i vores test, og hvad var vores erfaringer med R2 Pro?

WalkingPad R2 Pro Test: Kort Oversigt

Xiaomi WalkingPad R2 Pro

4.8
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
WalkingPad R2 Pro test
Maksimal hastighed: 12 km/t Hældning: Nej Træningscomputer: Ja Træningstilstande: 3 Sammenfoldelig: Ja Transporthjul: Ja Maksimal brugervægt: 110 kg Vægt: 33 kg

WalkingPad R2 Pro er et meget kompakt og lethåndterligt løbebånd, som leveres med en maksimal hastighed på 12 km/t.

R2 Pro er en opgradering fra den populære forgænger, R1 Pro. En ny ting ved disse modeller er, at designet har fået et markant løft. Samtidig er motor, løbebånd og LED-display også fået en overhaling.

Det første vi bemærker er, at der næsten ikke er behov for nogen form for montering. Løbebåndet kommer ganske enkelt færdigmonteret. Det kan vi godt lide!

Det 4-lags løbebånd giver god dæmpning selv ved relativt høje hastigheder, og vi er overraskede over, hvor lavt støjniveauet faktisk er.

Ligesom sin forgænger understøtter WalkingPad R2 Pro også 3 forskellige tilstande. Gangtilstand giver en hastighed på 6 km/t, mens løbetilstand tillader en hastighed på op til 12 km/t. Derudover vil den automatiske tilstand justere løbebåndets hastighed baseret på dit bevægelsesmønster.

Som det kan ses på billederne, fylder WalkingPad R2 Pro meget lidt. Løbebåndet er derfor velegnet til dig, der har begrænset plads, eller som eventuelt leder efter et praktisk kontorløbebånd. Samtidig hjælper den maksimale hastighed på 12 km/t dig med at gennemføre relativt intense joggingture på løbebåndet.

WalkingPad R2 Pro er en god allrounder til dig, der ønsker et kompakt og lethåndterligt løbebånd.
Støjniveauet er lavt, og det 4-lags løbebånd
giver god dæmpning!

Fordele

 • Kompakt.
 • Nem at håndtere.
 • God dæmpning.
 • Lavt støjniveau.
 • Appstyring.
 • Fjernbetjening.
 • 3 forskellige tilstande.
 • Transporthjul.
 • 2 års garanti.

Ulemper

 • Ikke egnet til intense intervalsessioner.
 • Maksimal brugervægt bør være højere.
 • Ingen dansk brugsanvisning.
 • Skal have mobilappen for at bruge alle funktionerne.

WalkingPad R2 Pro: Hastighed og løbebånd

WalkingPad R2 Pro
WalkingPad R2 Pro kommer med en opgraderet motor, og den maksimale hastighed er 12 km/t.

WalkingPad R2 Pro er som nævnt en opgradering af sin forgænger, R1 Pro. Mens R1 Pro understøttede en maksimal hastighed på 10 km/t, tillader den nye og opgraderede version hastigheder op til 12 km/t. Det skyldes primært, at motoren har fået et markant løft, og vi har også bemærket, at løbebåndet ikke er tungere af den grund. Det kan vi godt lide!

På trods af at du kan løbe hurtigere på mange andre løbebånd, er vi stadig glade for den maksimale hastighed. Med sit kompakte design er WalkingPad R2 Pro ikke beregnet til at være et typisk løbebånd for intervaltræning. Samtidig vil hastigheden på 12 km/t faktisk give mulighed for relativt intense joggingture. Med en gennemsnitshastighed på 12 km/t vil du kunne løbe 5 kilometer på kun 25 minutter. Dette er mere end udfordrende nok for de fleste af os!

Det kompakte design gør også WalkingPad R2 Pro velegnet som kontorløbebånd. Hvad med at stille den foran hæve-sænkebordet, så du får lidt ekstra bevægelse i hverdagen?

Forskellige tilstande

Gangtilstand for WalkingPad R2 Pro
Med gangtilstand fylder WalkingPad R2 Pro endnu mindre, da stellet foran på løbebåndet kan foldes ned.

Ligesom sin forgænger kommer WalkingPad R2 Pro med 3 forskellige træningstilstande. De forskellige tilstande er specielt designet til enten at gå eller jogge på løbebåndet. Derudover har du den automatiske tilstand, som vil justere hastigheden ud fra dit bevægelsesmønster.

Gangtilstand

Vælger du at sætte WalkingPad R2 Pro i gangtilstand, får du en maksimal hastighed på 6 km/t. Denne tilstand er perfekt, når du ønsker en roligere træning, eller eventuelt til dig, der skal bruge løbebåndet som et simpelt kontorløbebånd.

Vi på redaktionen sætter også pris på, at løbebåndet fylder ekstremt lidt, når den er sat i gang. I gangtilstand skal stellet foran på løbebåndet foldes ned, og R2 Pro passer derfor nemt ind de fleste steder. Hvad med at placere løbebåndet foran skrivebordet på kontoret?

Der er dog et par ting, du skal være opmærksom på. Første gang du bruger R2 Pro, vil hastigheden være begrænset til 3 km/t. For at justere hastigheden yderligere skal du enten koble dig på løbebåndet via KS Fit-appen, eller eventuelt gå på løbebåndet i 1 kilometer. Alt i alt ser vi virkelig ingen grund til, at denne begrænsning er der. Den eneste grund, vi kan se, er, at producenten forsøger at give et ekstra incitament til at installere appen på telefonen.

Løbetilstand

Når du får lyst til en lidt mere intens træning, kan du hæve rammen foran på løbebåndet, hvilket får R2 Pro til at gå i løbetilstand. I denne tilstand er den maksimale hastighed 12 km/t, hvilket svarer til hurtig jogging.

På trods af at WalkingPad R2 Pro er et kompakt løbebånd, føles den faktisk rigtig behagelig, når man bevæger sig med 12 km/t. Meget af dette skyldes det indbyggede 4-lags løbebånd, som giver god dæmpning til led og knæ.

Automatisk tilstand

Den automatiske tilstand er designet til dig, der ikke ønsker at justere hastigheden under sessionen. Med denne tilstand vil WalkingPad R2 Pro analysere dit bevægelsesmønster og justere løbebåndets hastighed derefter. Bemærk også, at den automatiske tilstand kun kan bruges, når stellet er klappet ned (gangtilstand). Den maksimale hastighed i automatisk tilstand er således 6 km/t.

Efter vores test sidder vi tilbage med indtrykket af, at den automatiske tilstand fungerer godt nok. Løbebåndet får en højere hastighed, når vi bevæger benene hurtigere og sænker tilsvarende farten, når vi bevæger os lidt langsomt. Alt i alt finder vi det stadig mere bekvemt at bruge den manuelle tilstand.

Komfortabelt løbebånd

WalkingPad R2 Pro Løbetilstand
Løbebåndet på WalkingPad R2 Pro er udstyret med et 4-lags dæmpningssystem.

WalkingPad R2 Pro er som nævnt udstyret med et 4-lags dæmpningssystem. I praksis giver løbebåndet meget bedre dæmpning end forgængeren R1 Pro. Det understreger producenten også, som selv hævder, at løbebåndet har fået et markant løft.

I gangtilstand opfatter vi dæmpningen som mere end tilstrækkelig. At gå på WalkingPad R2 Pro kan sammenlignes med at bevæge sig udenfor i blødt terræn, for eksempel på et åbent græsareal. Løbebåndet er i sig selv ret tyndt, men har dog gennem flere test vist sig at have en god holdbarhed. Det kan vi godt lide!

Men hvordan er løbebåndet, når hastigheden justeres op til de maksimale 12 km/t?

Hvis man udelukkende fokuserer på dæmpningen, opfattes dette stadig som tilstrækkeligt. Hvis vi skal påpege noget negativt, vil det være løbebåndets dimensioner. Med en længde på kun 120 cm og en bredde på 44 cm, er WalkingPad R2 Pro simpelthen ikke specielt velegnet til os, der rager op med mere end 185 cm. Hvis du er højere end 185 cm, vil det simpelthen føles lidt akavet at bevæge sig på løbebåndet med mere end 7 – 8 km/t.

Som vi tidligere har nævnt, er WalkingPad R2 Pro ikke beregnet til dem, der ønsker en intens træning, men som gangbånd fungerer R2 Pro fremragende. Også selvom du er højere end gennemsnittet!

Samtidig vil vi også pointere, at støjniveauet er mere end acceptabelt. For det meste hører vi kun lyden af fødderne, når de rammer løbebåndet, og ellers kan der kun høres en svag summende lyd, der kommer direkte fra løbebåndet. Det er godkendt!

Kompakt og stilrent design

WalkingPad R2 Pro Kompakt
WalkingPad R2 Pro kan nemt foldes sammen og lægges til side, når det ikke er i brug.

Løbebånd har en tendens til ikke at se særligt godt ud. Vi er derfor glade for at bemærke, at WalkingPad R2 Pro faktisk er en undtagelse fra denne regel.

Designmæssigt fremstår R2 Pro som et gennemtænkt og stilrent løbebånd, og den sorte finish gør, at løbebåndet passer ind i stort set alle mulige omgivelser. Når løbebåndet er i brug, fylder det heller ikke meget, og R2 Pro er derfor et godt valg til dig, der har begrænset plads til rådighed.

Som næsten alle andre løbebånd til hjemmebrug kan R2 Pro også foldes sammen. Processen med at folde den er overraskende enkel, og den tager bogstaveligt talt ikke mere end et par sekunder. Når løbebåndet er foldet sammen, er den også nem at flytte, takket være de indbyggede transporthjul på undersiden.

Vægten bidrager yderligere til, at WalkingPad R2 Pro opfattes som en lethåndterligt løbebånd. Med en egenvægt på kun 33 kg er der ingen problemer med at løfte den over et dørtrin eller to. Vil man tage løbebåndet med på arbejde, burde det heller ikke byde på de store problemer.

Indbygget træningscomputer

WalkingPad R2 Pro Display
WalkingPad R2 Pro har et enkelt og intuitivt LED-display på forsiden.

Hvad er et løbebånd uden en indbygget træningscomputer?

Computeren på WalkingPad R2 Pro er ikke nær så avanceret som de computere, der findes på topmodellerne fra Masterfit og Abilica, men den gør stadig arbejdet godt. Via LED-displayet kan du i første omgang aflæse tidsforbrug, distance og hastighed. Efter brug af mobilappen vil computeren også tælle antallet af skridt, samt give et estimat på kalorieforbruget gennem træningspasset. Med andre ord endnu et forsøg fra producenten på at tvinge brugeren til at bruge mobilappen.

De 3 knapper under LED-displayet kan alle trykkes ned. Her kan du sætte løbebåndet i standbytilstand, aktivere manuel tilstand og aktivere den automatiske tilstand. Disse funktioner fås naturligvis også via fjernbetjeningen, men er samtidig et fint supplement til dem, der ikke vil bruge hverken appen eller fjernbetjeningen.

Appstyring og mobilholder

WalkingPad R2 Pro App

Som nævnt får du mest ud af WalkingPad R2 Pro, hvis du vælger at downloade den tilhørende mobilapp, KS Fit.

Det første indtryk af appen er ikke særlig godt. Via Google Play Butik har KS Fit en gennemsnitlig vurdering på kun 1,6/5 baseret på over 900 anmeldelser. Vi var derfor spændte, inden vi begyndte at bruge appen.

Personligt forstår vi ikke helt, hvorfor appen har fået dårlig en vurdering. Forbindelsen mellem løbebåndet og appen forløb fuldstændig problemfrit, og processen gik faktisk meget hurtigere end med mange andre smarte produkter, vi har testet. Vi oplevede heller ikke problemer med at gemme træningsinformationer via appen, og start/stop af løbebåndet fungerede fint. Hastighedsjusteringen gik også som forventet.

Vi bemærkede, at appen ikke kan bruges i landskabstilstand. Lidt mærkeligt taget i betragtning, at mobilholderen er designet sådan, at mobilen sidder bedst fast, hvis den er på langs.

Kigger man på vurderingerne, ser man alligevel, at det ikke gælder for alle. Flere melder, at det er svært at registrere en bruger, og at appen af og til har svært ved at få forbindelse til selve løbebåndet. Det nævnes også, at KS Fit kæmper med at registrere træningsdata for hver eneste session, mens andre har kæmpet med at opdatere appen. Her er der åbenbart et forbedringspotentiale.

Praktisk fjernbetjening

WalkingPad R2 Pro Fjernbetjening

Til jer, der ikke skulle have behov for at koble alle mulige produkter og gadgets op til hjemmenetværket, nævner vi, at WalkingPad R2 Pro også kommer med sin egen fjernbetjening. Hvis du kun bruger fjernbetjeningen, mister du sandsynligvis forskellige funktioner på løbebåndet. Både registrering af træningsdata, måling af antal skridt og kalorieforbrug er ikke tilgængelige, før du bruger appen.

Til gengæld er fjernbetjeningen ekstremt nem at bruge. For at øge hastigheden skal du trykke på plus-knappen, og tilsvarende vil et tryk på minus-knappen reducere hastigheden. For at ændre tilstanden skal du trykke på den nederste knap på fjernbetjeningen.

Montering

Der er lidt at sige om installationen af WalkingPad R2 Pro. Løbebåndet leveres næsten færdigsamlet, og du behøver faktisk ikke at skrue en eneste løs del på. Det eneste arbejde, du skal regne med, er at justere fodstøtterne, så løbebåndet står lige på gulvet, samt at fastgøre sikkerhedswiren foran på løbebåndet. Det kan vi godt lide!

WalkingPad R2 Pro: Sammenfattende

WalkingPad R2 Pro er en god allrounder til dig, der ønsker et kompakt og lethåndterligt løbebånd.
Støjniveauet er lavt, og det 4-lags løbebånd giver god dæmpning!