De bedste IPL hårfjernere: Bedst i Test

Indeholder annoncørlinks question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Er du træt af at bruge meget tid med den trættende barberskraber? Så er en IPL-hårfjerner måske noget for dig!

Mange er sikkert trætte af at skulle bruge barberskraberen op til flere gange hver eneste uge. Efter du er færdig med at barbere dig, når du knap at blinke, før dit hår er på vej ud igen. Sådan har vi det i hvert fald.

Heldigvis findes der gode løsninger, der giver dig mulighed for at udskifte skraberen med noget mere tidsbesparende. Ja, vi taler om IPL-hårfjernere. Disse hårfjernere bruger lys til at fjerne håret og er en mere permanent løsning end både voksning og barbering.

I denne artikel har vi samlet, hvad vi mener er de bedste IPL-maskiner på markedet. Hvilken IPL-hårfjerner var bedst i testen?

Bedste IPL hårfjerner: Bedst i Test

Sammenfattende er dette placeringen i vores test. Du kan læse mere om hver IPL-hårfjerner senere i artiklen!

 1. BEDST I TEST - Iviskin G3
 2. BEDSTE PREMIUMVALG - Iviskin G4
 3. Braun Silk-Expert Pro 5
 4. BEDSTE BUDGETVALG - Iviskin G2
 5. Philips Lumea Prestige (BRI955/00)

arrow-downSådan vurderer vi produkterne

Når vi vurderer produkter, stræber vi efter at teste dem i virkeligheden. I de tilfælde, hvor det ikke er praktisk eller økonomisk muligt for os at teste produkterne i virkeligheden, sætter vi en vurdering ud fra forskellige kriterier.

Disse kriterier er for eksempel pris, specifikationer, kundeanmeldelser, omtaler af netbutikken, garantiperiode, design og eksterne tests. Vi angiver, at flere af produkterne i vores anmeldelser ikke er testet af os i virkeligheden. Produkterne inkluderet i vores anmeldelser er udvalgt fra netbutikker med affiliate programmer, hvor der betales en vis kommission pr. køb.

Rangeringen i vores test udtrykker redaktørens og skribentens personlige opfattelse af de forskellige produkter.

1. Iviskin G3

BEDST I TEST - Iviskin G3

5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Iviskin G3
Antal lysimpulser: 900 000 Lyspulsvindue: 3 cm Behandlingsniveauer: 5 Bølgelængder: 640nm - 1100nm IceShield: Ja Energiniveau: 5,5 J/cm2 Vægt: 250 gram

Iviskin G3 er på kort tid blevet en favorit blandt kunderne. Hvordan tager Iviskin G3 sig ud i vores test?

Behandlingsniveauer

En af de første ting vi bemærker er, at Iviskin G3 kommer med hele 5 forskellige behandlingsniveauer. Her kan du vælge mellem mange forskellige intensiteter, og i forhold til konkurrenterne tilbyder Iviskin mange valgmuligheder.

Hvert af behandlingsniveauerne vil give forskellig bølgelængde og lysintensitet. I praksis kan du derfor nemt tilpasse behandlingen, så den passer bedst til dig.

Justering af lyspulsniveauerne er også legende let. Et tryk på en af knapperne på siden af apparatet, og så har du justeret niveauet!

Mange lysimpulser

Når du køber en IPL-hårfjerner, er der især én ting, du skal være opmærksom på. Hvor mange lysimpulser maskinen er i stand til at udsende.

Alle IPL-maskiner kommer med et vist antal lysimpulser, der kan udsendes. Når maskinen er “tom” for lysimpulser, skal du købe en ny. Der er stor variation mellem de forskellige produkter, og man kan ofte se, at antallet af lysimpulser varierer fra 200.000 til op til 1 mio.

Heldigvis er Iviskin G3 en af de bedste IPL-maskiner på markedet, når man ser på antallet af lysimpulser. Den indbyggede laser formår at udsende svimlende 900.000 lysimpulser. Det giver i praksis en forventet levetid på hele 15 år!

IceShield

Når du behandler huden med en IPL-hårfjerner, udsendes der varme lysimpulser. Dette lys kan give en følelse af varme, og for mange kan dette opleves som lidt ubehageligt.

Som den eneste leverandør i Danmark er Iviskin-apparaterne leveret med innovativ IceShield-teknologi. Denne kølefunktion køler huden i det område, hvor behandlingen udføres.

Selvfølgelig er IceShield-teknologi ikke noget, du skal have. Kølingen har ingen direkte effekt på resultatet, men det vil langt hen ad vejen gøre behandlingen mere skånsom og behagelig. Det kan vi godt lide!

Hurtigt resultat

Hvem vil ikke gerne se et synligt resultat med det samme?

Når du behandler huden med en IPL-hårfjerner, er resultatet ikke umiddelbart synligt. Dette gælder for alle enheder, og du skal gå gennem nogle behandlinger, før resultaterne viser sig.

Vi i redaktionen kan dog med glæde konstatere, at Iviskin giver mærkbare resultater efter kun få behandlinger. I gennemsnit vil du kunne se en forbedring allerede efter 3 behandlinger. Ifølge producenten selv opnår du en fuldstændig og vedvarende effekt efter cirka 12 uger. Sammenlignet med andre IPL-hårfjernere er dette i top!

Nem at håndtere

Det er ikke kun de tekniske detaljer, der er vigtige, når man anskaffer sig en IPL-hårfjerner. Produktet skal også være nemt at bruge.

Iviskin G3 vejer kun 250 gram og ligger godt i hånden ved brug. Her kan du nemt komme til næsten alle kropsdele, og Iviskin G3 er en sikker vinder for dig, der gerne vil fjerne hår over hele kroppen.

Det eneste negative, vi kan påpege, er, at vi savner et separat håndtag på enheden. Dette ville gøre hårfjerneren endnu nemmere at håndtere. Hvis du føler behov for et separat håndtag på enheden, anbefaler vi, at du kigger på Iviskin G4!

Tilfredshedsgaranti

Med Iviskin G3 får du 100% tilfredshedsgaranti. Det betyder, at du kan teste produktet lige så mange gange, du vil på 100 dage.

Ikke tilfreds? Så får du dine penge tilbage!

Sammenfattende

Iviskin G3 er en super hårfjerner til dig, der gerne vil have en skånsom behandling.

Resultaterne kommer på kun 3 uger, og IceShield-teknologien sikrer optimal komfort!

Fordele

 • 5 behandlingsniveauer.
 • 900.000 lysimpulser.
 • 15 års levetid.
 • Åbent køb i 100 dage.
 • IceShield.
 • Skånsom behandling.
 • Hurtigt resultat.
 • 100% tilfredshedsgaranti.

Ulemper

 • Ikke separat håndtag.

2. Iviskin G4

BEDSTE PREMIUMVALG - Iviskin G4

4.9
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Iviskin G4
Antal lysimpulser: 600 000 Lyspulsvindue: 3 cm Behandlingsniveauer: 9 Bølgelængder: 470nm - 1100nm IceShield: Ja Energiniveau: 5,5 J/cm2 Vægt: 380 gram

G4 er topmodellen fra den populære leverandør Iviskin. Du skal lede længe, før du finder en IPL-hårfjerner med flere behandlingsniveauer!

Behandlingsniveauer

Vi har tidligere bemærket, at både Iviskin G2 & G3 giver gode tilpasningsmuligheder med deres 5 behandlingsniveauer. Med G4 tager Iviskin det til et nyt niveau. Denne model kommer med svimlende 9 forskellige lysniveauer!

Med de 9 niveauer kan du justere lysets bølgelængde mellem 470 – 1100 nm. Hvis det ikke allerede var nemt at finde en passende behandling med de andre modeller fra Iviskin, er det i hvert fald det med G4. Vi er imponerede!

Mange lysimpulser

Iviskin G4 understøtter cirka 600.000 lysimpulser. Dette overgår de fleste af konkurrenterne, og maskinen har en forventet levetid på 10 år.

Ser man kun på modellerne fra Iviskin, mener vi stadig, at antallet af lysimpulser godt kunne have været lidt højere. Iviskin G3, som koster mindre, har faktisk flere lysimpulser.

Sammenlignet med produkter fra andre producenter er Iviskin G4 stadig i topklasse. Alt i alt har vi ikke meget at klage over med hensyn til produktets levetid!

IceShield

De lysbølger, der udsendes fra IPL-maskinerne, kan få huden til at føles varm, mens behandlingen er i gang. Vi er derfor glade for at bemærke, at Iviskin G4 også kommer med den innovative IceShield-teknologi.

På nuværende tidspunkt er det kun Iviskin, der tilbyder IceShield-teknologi på et udvalg af produkter. Med Iviskin G4 kan du føle dig sikker på, at huden køler ned, mens hårfjerneren kører. Behagelig!

Hurtigt resultat

Med Iviskin G4 kan du forvente synlige resultater efter 3 behandlinger. Dette er hurtigt og stemmer godt overens med de andre produkter fra Iviskin.

Du får den bedste effekt efter 12 uger. Det er overkommeligt!

Tilfredshedsgaranti

Alle produkterne fra Iviskin leveres med 100% tilfredshedsgaranti. Du kan prøve produktet i 100 dage. Hvis du ikke er tilfreds, får du dine penge tilbage. Enkelt!

Sammenfattende

Iviskin G4 er et solidt premiumvalg til dig, der vil have det bedste.

Du kan forvente synlige resultater efter kun 3 behandlinger, og med 9 lyspulsniveauer kan behandlingen nemt justeres!

Fordele

 • 9 behandlingsniveauer!
 • 600.000 lysimpulser.
 • Ergonomisk håndtag.
 • 10 års levetid.
 • Åbent køb i 100 dage.
 • Skånsom behandling.
 • IceShield.
 • Hurtigt resultat.

Ulemper

 • Færre lysimpulser end Iviskin G3.

3. Braun Silk-Expert Pro 5

Braun Silk-Expert Pro 5

4.8
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Braun Silk-Expert Pro 5
Antal lysimpulser: 400 000 Lyspulsvindue: 2 cm & 4 cm Behandlingsniveauer: 3 Bølgelængder: 510nm - 2000nm IceShield: Nej Energiniveau: 6 J/cm2 Vægt: 350 gram

Silk-Expert Pro 5 er den nyeste IPL-hårfjerner fra Braun. Avanceret og brugervenlig på samme tid!

Behandlingsniveauer

Braun Silk-Expert Pro 5 kommer med 3 forskellige behandlingsniveauer. Gennem disse niveauer kan du justere bølgelængden fra 510 nm til 2000 nm. På højeste niveau er hårfjerneren meget kraftfuld og vil gøre et godt stykke arbejde med at fjerne uønsket hårvækst.

Lysniveauet justeres nemt ved at trykke på knappen foran på enheden, og på højeste niveau kan Silk-Expert Pro 5 udsende hele 125 lysglimt i minuttet.

På trods af at hårfjerneren har væsentligt færre lysniveauer end konkurrenterne fra Iviskin, kommer Silk-Expert Pro 5 stadig med en stor fordel. Den indbyggede SensoAdapt-teknologi vil automatisk tilpasse behandlingen til dig og din hudtype.

SensoAdapt-funktionen har 10 forskellige intensitetsniveauer og sikrer på den måde en god og skånsom behandling.

Lysimpulser

I alt formår Silk-Expert Pro 5 at udsende cirka 400.000 lysglimt i løbet af sin levetid. I forhold til forgængeren er levetiden blevet forbedret med hele 30 %. Det kan vi godt lide!

Vi registrerer stadig, at alle hårfjernerne fra Iviskin leveres med støtte til flere lysglimt. Godt at huske på!

IceShield

Fra i dag er det kun IPL-hårfjernerne fra Iviskin, der leveres med indbygget kølefunktion (IceShield). Silk-Expert Pro 5 får derfor et par minuspoint i vores test, da den ikke har nogen direkte mekanismer til at afkøle huden.

SensoAdapt-funktionen vil stadig sikre en sikker og skånsom behandling, og meget få har rapporteret ubehag efter brug af Silk-Expert Pro 5!

Hurtigt resultat

Hvem ønsker ikke hurtige resultater?

Hvis du går efter Silk-Expert Pro 5, kan du forvente synlige resultater inden for cirka 4 uger. Dette er relativt hurtigt sammenlignet med mange andre modeller på markedet. Det kan stadig være rart at bemærke, at der vil være individuelle forskelle. For nogle vil resultaterne komme tidligere, mens det for andre vil tage lidt længere tid.

Selve behandlingen går også hurtigt. Med støtte til op til 125 lysglimt i minuttet, vil du være i stand til at behandle begge ben på kun 5 minutter!

Sammenfattende

Braun Silk-Expert Pro 5 sikrer hurtig og effektiv hårfjerning. Den indbyggede SensoAdapt funktion tilpasser behandlingen helt automatisk!

Fordele

 • Hurtig behandling.
 • SensoAdapt.
 • Relativt lang levetid.
 • Op til 125 blink/lys.
 • 2 forskellige behandlingshoveder.

Ulemper

 • Færre lysglimt end Iviskin.
 • Få behandlingsniveauer.

4. Iviskin G2

BEDSTE BUDGETVALG - Iviskin G2

4.7
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Iviskin G3
Antal lysimpulser: 500 000 Lyspulsvindue: 3,5 cm Behandlingsniveauer: 5 Bølgelængder: 470nm - 1200nm IceShield: Nej Energiniveau: 5,5 J/cm2 Vægt: 200 gram

Iviskin G2 er en af de mest overkommelige IPL-hårfjernere på markedet. Kvaliteten er overraskende god!

Behandlingsniveauer

Ligesom topmodellen Iviskin G3 kommer G2 også med 5 behandlingsniveauer. Med disse niveauer kan du vælge mellem flere forskellige lysintensiteter, og vi kan hurtigt konkludere, at mulighederne er mange.

Alt i alt er det en stor fordel, at du selv kan justere lysniveauet efter dit eget behov. På den måde kan du nemt tilpasse behandlingen, så den passer til dig og din krop.

Trods den lave pris er Iviskin G2 oppe at køre med de dyrere modeller på markedet. Det kan vi godt lide!

Mange lysimpulser

Som nævnt kommer Iviskin G2 med et meget rimeligt prisskilt. Antallet af lysimpulser er stadig overraskende højt. Her får du hele 500.000 lysimpulser, hvilket i praksis giver en levetid på over 8 år. Ikke dårligt, når enheden koster under 2.000 kroner!

Iviskin G2 har ikke så mange lysimpulser som topmodellerne fra samme producent. Kigger man derimod på andre producenter som Philips og Braun, er G2 faktisk en smule bedre, når det kommer til antallet af lysimpulser.

IceShield

En IPL-hårfjerner kan som bekendt give en varmefølelse i huden, mens behandlingen er i gang. De bedste modeller fra Iviskin kommer med indbygget IceShield-teknologi, som vil køle huden mens hårfjerneren kører.

Iviskin G2 leveres desværre uden IceShield teknologi, og får derfor et lille træk i vores test.

Hurtigt resultat

Iviskin ved, hvad forbrugerne vil have. De vil have resultater, og helst med det samme.

Heldigvis vil Iviskin G2 i gennemsnit give synlige resultater allerede efter 3 behandlinger. Den fulde effekt opnås efter cirka 12 uger, hvilket bestemt er på niveau med de dyrere modeller på markedet.

Tilfredshedsgaranti

Traditionen tro kommer Iviskin G2 også med en 100% tilfredshedsgaranti. Garantien gælder i 100 dage, og du kan bruge apparatet så meget, du vil.

Har du ikke fået den ønskede effekt efter 100 dage, skal du blot kontakte leverandøren!

Sammenfattende

Iviskin G2 er et fornuftigt alternativ til dig, der tænker på både kvalitet og pris.

Med hele 500.000 lysimpulser har apparatet en lang levetid, og med 5 lysniveauer er det nemt at tilpasse behandlingen!

Fordele

 • 5 behandlingsniveauer.
 • 500.000 lysimpulser.
 • 8 års levetid.
 • Åbent køb i 100 dage.
 • Skånsom behandling.
 • Hurtigt resultat.
 • Slankt design.

Ulemper

 • Ikke separat håndtag.
 • Ingen kølefunktion.

5. Philips Lumea Prestige

Philips Lumea Prestige (BRI955/00)

4.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Philips Lumea Prestige
Antal lysimpulser: 450 000 Lyspulsvindue: 2, 3 og 4.1 cm Behandlingsniveauer: 5 Bølgelængder: 565nm - 1400nm IceShield: Nej Energiniveau: 6,5 J/cm2 Vægt: 300 gram

Philips Lumea Prestige kommer med sin egen hudsensor, og er en populær hårfjerner både i Danmark og i udlandet.

Behandlingsniveauer

Når man behandler huden med en IPL-maskine, er det vigtigt at kunne justere intensiteten af lysniveauet. Heldigvis kommer Philips Lumea Prestige med 5 forskellige effektniveauer. Disse niveauer giver bølgelængder fra 565nm til 1400nm.

Philips Lumea Prestige har ikke så mange niveauer som topmodellen Iviskin G4, men vi er stadig glade for de 5 indstillinger. Bestået!

Lysimpulser

Philips Lumea Prestige formår at udsende cirka 450.000 lysglimt i løbet af sin levetid. Dette er bestemt ikke til at komme udenom, men vi synes stadig, at maskinen har lidt for få lysglimt. Især når det koster så meget som det gør.

For eksempel formår Iviskin G3 at udsende dobbelt så mange lysglimt!

IceShield

Philips Lumea Prestige har ingen kølefunktion. Det betyder dog ikke, at behandlingen ikke er skånsom mod huden. Den indbyggede SmartSkin-sensor fra Lumea vil automatisk registrere din hudtone, når du bruger maskinen.

Så snart hudtonen er registreret, tilpasser apparatet behandlingen til dig og din hudtype. Dette giver en skånsom behandling – selv på følsomme områder.

Flere behandlingshoveder

Vi i redaktionen kan med glæde registrere, at Philips Lumea Prestige leveres med hele 3 behandlingshoveder. På den måde kan du nemt tilpasse behandlingen til forskellige kropsdele.

Behandlingshovederne har en størrelse på henholdsvis 2, 3 og 4,1 cm². Perfekt til behandling af både lår, lægge, ansigt og arme!

Sammenfattende

Philips Lumea Prestige er en smart og brugervenlig hårfjerner.

Prisniveauet er mere end højt, men til gengæld er SmartSkin-sensoren uvurderlig!

Fordele

 • 4 behandlingshoveder.
 • 5 effektniveauer.
 • SmartSkin-sensor.
 • Resultater efter 3 behandlinger.
 • Praktisk håndtag.

Ulemper

 • Høj pris.
 • Ikke så mange lysglimt.
 • Ingen kølefunktion.

FAQ: Ofte Stillede Spørgsmål

down-arrow Hvilken IPL-hårfjerner er bedst?

I vores test af IPL-hårfjernere har vi kåret Iviskin G3 til bedst i test.

Dette er en super hårfjerner til dig, der gerne vil have en skånsom behandling. Resultaterne kommer på kun 3 uger, og IceShield-teknologien sikrer optimal komfort!

down-arrow Hvad er IPL?

IPL er en forkortelse for Intense Pulsed Light, eller intens pulseret lys på dansk.

En IPL-maskine virker ved at udsende hvide lysbølger mod huden. Tidligere var der tale om en behandling, som man stort set kun fik hos professionelle. Heldigvis er apparaterne nu også tilgængelige til hjemmebrug.

IPL-maskiner bruges typisk til både pigmentpletter, sprængte blodkar og andre hudproblemer. Samtidig er de meget effektive til hårfjerning.

Når du placerer hårfjerneren ved siden af huden, udsendes et bredspektret lys mod huden. Dette lys går hele vejen til hårroden ved hjælp af noget, der hedder melanin. I praksis betyder det, at IPL-maskiner fungerer særligt godt på mørkt kropshår.

Sammenlignet med barbering er IPL-hårfjerning en mere permanent løsning. Varmen fra lysenergien vil hæmme hårvæksten og sikre at nyt hår ikke vokser ud så hurtigt.

down-arrow Er IPL-hårfjerning permanent?

IPL-maskiner markedsføres ofte som permanente løsninger på uønsket hårvækst. Sammenlignet med voksning og barbering er IPL-hårfjerning langt mere effektiv, men det er ikke helt permanent.

Som alt andet inden for hudpleje er vedligeholdelse påkrævet over tid. Dette gælder også ved brug af en IPL-hårfjerner.

Generelt kan man derfor sige, at en IPL-maskine giver langvarig hårreduktion – dog ikke permanent.

down-arrow Gør det ondt at bruge en IPL-maskine?

Mange spekulerer på, om det gør ondt at bruge en IPL-maskine. Langt de fleste fortæller, at hårfjerning med en IPL-maskine ikke gør ondt.

I mange tilfælde vil man dog bemærke, at lysbølgerne sendes mod huden. Dette kan ofte opfattes som en følelse af varme i huden. Mange vil også kunne opleve, at det stikker lidt.

Her er der individuelle forskelle, men for det meste vil det ikke opleves som smertefuldt at bruge en IPL-hårfjerner.

Skulle du opleve direkte gener og smerter, skal du naturligvis stoppe med at bruge hårfjerneren og kontakte producenten for at få råd.

down-arrow Er det farligt at bruge en IPL-maskine?

Generelt betragtes det ikke som farligt at bruge en IPL-hårfjerner.

At det ikke er farligt, betyder dog ikke, at IPL-maskiner passer til alle. Som nævnt vil lysbølgerne bevæge sig gennem melanin i håret.

I praksis betyder det, at IPL-behandling er bedst egnet til dem med relativt mørk kropsbehåring. Har du både lys hud og lyst hår, vil behandlingen være mindre effektiv.

Har du mørkere hud, skal du også være lidt ekstra forsigtig. Jo mørkere huden er, jo mere af energien fra lyset vil huden absorbere. I værste fald kan det føre til hudskader.

Hvis du er i tvivl, anbefaler vi, at du kontakter producenten, inden du køber en IPL-maskine!

down-arrow Kan IPL-maskinen bruges på hele kroppen?

Du kan bruge en IPL-maskine på de fleste områder af kroppen. IPL-maskiner er ikke egnede til at fjerne kønsbehåring, og du bør holde maskinen væk fra dine øjne.

For at forebygge irriteret hud bør du også undgå at bruge IPL-maskinen i områder med mange pigmenter.

Læs også: Betakaroten Premium Erfaringer: Læs vores test