Romaskine Test – De Bedste Romaskiner til Hjemmebrug

Romaskine bedst i test

Indeholder annoncørlinks question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Vi på redaktionen har testet en lang række romaskiner på det danske marked. Hvilket produkt giver den bedste værdi for pengene? Hvilken romaskine blev kåret som bedst i test?

Romaskine Test – Bedst i Test 2023

Sammenfattende er dette placeringen i vores test. Du kan læse mere om hvert produkt senere i artiklen!

 1. BEDST I TEST - MasterFit TP 900
 2. BEDSTE PREMIUMVALG - Concept2 Modell D PM5
 3. Abilica TurbineRower
 4. Reebok Rower ZJET
 5. BEDST TIL PRISEN - Titan Life R65
 6. Abilica Premium TopRower
 7. Reebok Rower GR
 8. Tunturi R20 Compentence
 9. Abilica WinRower 2.0
 10. Master R6030
 11. Tunturi Cardio Fit R30

arrow-downSådan vurderer vi produkterne

Når vi vurderer produkter, stræber vi efter at teste dem i virkeligheden. I de tilfælde, hvor det ikke er praktisk eller økonomisk muligt for os at teste produkterne i virkeligheden, sætter vi en vurdering ud fra forskellige kriterier.

Disse kriterier er for eksempel pris, specifikationer, kundeanmeldelser, omtaler af netbutikken, garantiperiode, design og eksterne tests. Vi angiver, at flere af produkterne i vores anmeldelser ikke er testet af os i virkeligheden. Produkterne inkluderet i vores anmeldelser er udvalgt fra netbutikker med affiliate programmer, hvor der betales en vis kommission pr. køb.

Rangeringen i vores test udtrykker redaktørens og skribentens personlige opfattelse af de forskellige produkter.

1. Masterfit TP 900

BEDST I TEST - MasterFit TP 900

5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
MasterFit TP 900
Modstand: Luft Modstandsniveauer: 9 Træningscomputer: Ja Træningsprogrammer: 8 Pulsmåler: Ja Transporthjul: Ja Foldbar: Ja Vægt: 40 kg Maksimal brugervægt: 160 kg Størrelse: 240 x 62 x 125 cm

MasterFit TP 900 er en romaskine, der kommer med en solid konstruktion. Du kan have glæde af denne romaskine i mange år fremover.

Modstand

TP 900 er udstyret med et luftbaseret modstandssystem. I praksis betyder det, at den udsender relativt lidt støj, når den er i brug.

Romaskinen har 9 forskellige modstandsniveauer, så du nemt kan variere, hvor tungt træningspasset skal være.

Ydermere sætter vi på redaktionen stor pris på, hvor realistiske og komfortable rotagene vil føles. Her får du simpelthen en god træning, hvor komforten er i højsædet!

Funktioner

Efter at have vurderet Masterfit TP 900 sidder vi tilbage med indtrykket af, at der er tale om en gennemtænkt og funktionel romaskine.

Den indbyggede træningscomputer er udstyret med 8 træningsprogrammer. Det gør det nemmere at komme i gang med træningen, og vi kan godt lide den brede vifte af forskellige sessioner.

Ud over dette er MasterFit TP 900 en af de få romaskiner på markedet, der er udstyret med en trådløs pulsmodtager. Via LCD-skærmen får du til enhver tid opdateret information om dit pulsniveau.

Via displayet får du også anden nyttig træningsinformation. Der præsenteres information om både tid, distance og kalorieforbrug.

Konstruktion

I forhold til andre romaskiner har Masterfit TP 900 en forholdsvis stor konstruktion.

Det fører naturligvis til, at den fylder lidt mere. Til gengæld får du en romaskine, der faktisk er behagelig og stabil i brug.

Produktets vægt er 40 kg, mens den maksimale brugervægt er på hele 160 kg. Her kan enhver få en god træning.

Romaskinen har således en robust konstruktion og vil være et godt træningsredskab i mange år fremover!

Sammenfattende

MasterFit TP 900 er en avanceret og funktionsrig romaskine.
Det luftbaserede modstandssystem giver en realistisk og behagelig følelse af at ro!

Fordele

 • 9 forskellige modstandsniveauer.
 • Sammenfoldelig.
 • Trådløs pulsmodtager.
 • Display med træningsinformation.
 • Solid konstruktion.

Ulemper

 • Lidt stor konstruktion.

2. Concept2 Modell D PM5

BEDSTE PREMIUMVALG - Concept2 Modell D PM5

5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Concept 2 modell d PM5
Modstand: Luft Modstandsniveauer: Trinløst Træningscomputer: Ja Træningsprogrammer: 10 Pulsmåler: Ja Transporthjul: Ja Foldbar: Ja Vægt: 26 kg Maksimal brugervægt: 220 kg Størrelse: 240 x 60 x  90 cm

Concept2 Model D PM5 har i mange år været en af de bedst sælgende romaskiner – både på privat- og erhvervsmarkedet. Hvordan tager den sig ud i vores test?

Modstand

Concept2 Model D PM5 minder på mange måder om sin funktionsrige storebror, Model E.

Model D PM5 er udstyret med luftbaseret modstand, som i praksis giver en naturlig og behagelig følelse af at ro. I forhold til elektromagnetiske romaskiner vil træningspasset også være mere skånsomt, da robevægelsen vil opleves smidigere og mere realistisk. Du undgår nemt ubehagelige ryk og riv. Det kan vi godt lide!

Den luftbaserede modstand lægger også op til potentielt meget intens træning. Modstanden vil automatisk blive tilpasset trækstyrken under sessionen, og i praksis er romaskinen derfor velegnet til både begyndere og mere øvede motionister.

Når det kommer til træningsfordele og komfort, er luftbaseret modstand at foretrække frem for elektromagnetisk modstand. Det er desværre ikke ualmindeligt, at de luftbaserede modeller larmer en del mere end mange andre romaskiner. Det er godt at vide!

Funktioner

I denne prisklasse skal du lede længe, før du finder en mere funktionel romaskine. Træningscomputeren ser ikke særlig avanceret ud, men lad dig ikke snyde. Dette er en kraftfuld computer.

Via den indbyggede LCD-skærm præsenteres en masse relevant træningsinformation. Vi kan blandt andet nævne antal rotag, tidsforbrug, resterende tid pr. 500 meter, pulsniveau, gennemsnitshastighed og hastighed. Hvis det ønskes, kan du nemt skifte mellem forskellige visningstilstande, hvor du blandt andet kan få et detaljeret grafbillede af intensiteten/effektniveauet under træningspasset.

Det er i øvrigt ikke kun visning af træningsdata, computeren er god til. Ved at trykke på knappen mærket Menu, kommer du til hovedmenuen, hvor du kan vælge mellem 10 forskellige træningsprogrammer (5 foruddefinerede og 5 brugerdefinerede). Vi på redaktionen kan også især godt lide PaceBoat-funktionen, som er perfekt, hvis du vil have en ekstra udfordring.

For dig, der ønsker at tage din træning til et nyt niveau, kan vi nævne, at du kan tilslutte din mobiltelefon til computeren. Her kan du blandt andet uploade dine egne træningsdata via Concept2s egen mobilapp, ErgData.

Pulsmålinger er naturligvis også mulige. Vi havde også gerne set at det trådløse pulsbælte var inkluderet i pakken.

Konstruktion

Concept2 Model D PM5 har en solid konstruktion, hvilket indikerer, at den kan tåle store belastninger fra flere brugere i mange år fremover. Vi har faktisk observeret adskillige Model D-romaskiner rundt omkring på forskellige fitnesscentre. På trods af at storebroren, Model E, mest er den, der bruges i fitnesscentre, siger det alligevel noget om kvaliteten af Model D.

Det første vi bemærker er de komfortable fodstøtter. Her får du et godt fodfæste gennem træningspasset, uden at mærke at dine fødder er helt låst. Meget af grunden til dette er den tynde, bevægelige plade, der ligger over fodstøtterne. Dette sikrer god bevægelighed i ankelleddet under sessionen!

Flere af forbrugerne har også rapporteret, at sædet er både blødt og behageligt. Samtidig er Concept2 Model D PM5 en hel del længere end mange andre romaskiner. Det giver god plads, når du sidder der, og du undgår at føle, at du bliver nødt til at “bøje” dig sammen. Der er med andre ord en god glidelængde.

På trods af at konstruktionen er meget solid, vejer romaskinen kun 26 kg. Maskinen kan naturligvis også foldes sammen, når den ikke er i brug, og de praktiske transporthjul er hjælpsomme. Perfekt til hjemmebrug!

Sammenfattende

Sammenfattende er Concept2 Model D ganske enkelt en romaskine med professionel kvalitet, som fås til en fornuftig pris.

Fordele

 • Pladsbesparende.
 • Lav vægt.
 • Komfortabel robevægelse.
 • Funktionel træningscomputer.
 • Komfortabel siddestilling.
 • God glidelængde.
 • Ergonomiske fodstøtter.
 • Godt greb.

Ulemper

 • Lidt højt støjniveau.
 • Pulsbælte medfølger ikke.

3. Abilica Turbine Rower

Abilica TurbineRower

4.9
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Abilica Turbine Rower
Modstand: Luft Modstandsniveauer: 8 Træningscomputer: Ja Træningsprogrammer: Ingen Pulsmåler: Nei Transporthjul: Ja Foldbar: Ja Vægt: 35 kg Maksimal brugervægt: 130 kg Størrelse: 220 x 48 x 88 cm

Abilica TurbineRower er en stilfuld og elegant romaskine, som virkelig giver dig god værdi for pengene.

Modstand

Den luftbaserede modstand justeres nemt ved at regulere luftstrømmen foran på romaskinen.

Modstandstypen fører også til, at Abilica TurbineRower har et relativt lavt støjniveau, så du nemt kan se din yndlingsserie, mens du udfører en intens træning.

Derudover er TurbineRower udstyret med 8 forskellige modstandsniveauer. Dette giver dig mulighed for en varieret træning med både tunge og lette rotag.

Funktioner

TurbineRower kommer naturligvis med en indbygget træningscomputer. Her finder du nyttige funktioner til blandt andet kalorieforbrug, tid, hastighed, antal omdrejninger og distance.

Den har dog ikke en indbygget pulsmodtager. Vi mener stadig, at TurbineRower opvejer dette med de andre funktioner.

Konstruktion

Flere af forbrugerne har givet feedback om, at romaskinen føles meget behagelig at bruge. Den solide konstruktion giver ganske enkelt TurbineRower en ægte premium-følelse.

Udover dette er stellet sammenklappeligt, og med det indbyggede transporthjul er det meget nemt og praktisk at stille romaskinen til side.

TurbineRower har en vægt på 35 kg, samt en maksimal brugervægt på 130 kg. Her kan de fleste få en god træning!

Sammenfattende

Abilica TurbineRower er kort sagt en af de allerbedste romaskiner, der findes på det private marked.
Det ergonomiske design sikrer god komfort, og det pladsbesparende design gør dette til en romaskine, der er særdeles velegnet til hjemmebrug.

Fordele

 • Pladsbesparende.
 • Stilfuldt design.
 • Kan foldes sammen.
 • Stille.
 • Komfortabel.
 • 8 forskellige modstandsniveauer.
 • Indbygget træningscomputer.

Ulemper

 • Ingen pulsmåler.

4. Reebok Rower ZJET

Reebok Rower ZJET

4.9
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Reebok Rower ZJET
Modstand: Magnetisk Modstandsniveauer: 16 nivåer Træningscomputer: Ja Træningsprogrammer: 12 Pulsmåler: Ja Transporthjul: Ja Foldbar: Ja Vægt: 36 kg Maksimal brugervægt: 120 kg Størrelse: 195 x 43,5 x 65 cm

Reebok Rower ZJET er en romaskine, der er blevet meget populær i udlandet, og den er nu også tilgængelig på det danske marked.

Modstand

Romaskinen ZJET kommer med magnetisk modstand og er derfor langt mere støjsvag end mange andre romaskiner på markedet. Samtidig vejer svinghjulet 6 kg, og du undgår derfor ubehagelige “hiv og ryk” under træningspasset. Følelsen af at ro vil ganske enkelt opleves behagelig og stabil. Det kan vi godt lide!

Selve modstanden kan nemt justeres mellem hele 16 forskellige niveauer, hvilket i praksis udklasserer de fleste romaskiner på det private marked. Vi er imponerede!

Funktioner

Tager man et kig på Reebok Rower ZJETs funktionsniveau, skal der ikke meget til for at blive imponeret. På forsiden af romaskinen finder du en praktisk LCD-skærm, der giver adgang til alle træningscomputerens funktioner.

Via displayet får du nyttig information om både tidsforbrug, puls, kalorieforbrug, distance og antal rotag. Samtidig er computeren udstyret med hele 12 forudinstallerede træningsprogrammer. Kombineret med de 3 individuelle programmer er det nemt at variere træningen. Samtidig kan vi også nævne restitutionsprogrammet, der er perfekt, når du kun ønsker en rolig træning.

I modsætning til mange andre leverandører har Reebok valgt at inkludere et trådløst pulsbælte i prisen. Det kan vi godt lide!

Vi ville i øvrigt gerne have set, at teksten på den indbyggede LCD-skærm var noget større, da nogle har rapporteret, at det kan være svært at læse, hvad der står.

Konstruktion

Flere af forbrugerne har også rost Rower ZJET for at være behagelig at bruge. Hovedårsagen til dette er de skumpolstrede håndtag, kombineret med det komfortable sæde, der har en buet form. Samtidig sikrer de skridsikre gummi-fodpuder et godt greb under træningspasset, og du undgår det klassiske problem med, at fødderne mister grebet under sessionen.

Ud over dette har Reebok Rower ZJET en totalvægt på 36 kg, og romaskinen kan nemt foldes sammen, hvis den ikke skal bruges i et stykke tid.

Sammenfattende

Reebok Rower ZJET er et solidt valg for træningsentusiasten og vil være et træningsredskab du kan have med dig i mange år fremover!

Fordele

 • 16 forskellige modstandsniveauer.
 • Stille.
 • Trådløst pulsbælte medfølger.
 • Kan foldes sammen.
 • Justerbare fodplader.
 • Skridsikre fodplader.
 • Skumbelagte håndtag.

Ulemper

 • Teksten på LCD-skærmen kan forekomme lille.

5. Titan Life R65

BEDST TIL PRISEN - Titan Life R65

4.8
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Titan Life R65
Modstand: Luft / Magnet Modstandsniveauer: 16 Træningscomputer: Ja Træningsprogrammer: 21 Pulsmåler: Ja Transporthjul: Ja Foldbar: Ja Vægt: 33 kg Maksimal brugervægt: 130 kg Størrelse: 211 x 49 x 87 cm

Titan Life R65 er en kraftfuld romaskine, der kommer med en kombination af luft og elektromagnetisk modstand. Hvordan tager romaskinen sig ud i vores test?

Modstand

Ser man isoleret på antallet af modstandsniveauer, klarer Titan Life R65 det meget godt. Via træningscomputeren kan du justere modstanden mellem 16 forskellige niveauer. Perfekt til både hobbymotionister og de mere erfarne!

Vi på redaktionen sætter også pris på selve modstandssystemets unikke design. Systemet består af en kombination af luftbaseret og magnetisk modstand, og du får på mange måder det bedste fra begge verdener.

Den magnetiske modstand er perfekt til intensive træningspas, mens den luftbaserede modstand giver en behagelig og realistisk træningsfølelse. Det kan vi godt lide!

Funktioner

Sammenlignet med andre romaskiner ser Titan Life R65 godt ud, når man ser på funktionsniveauet. Den indbyggede træningscomputer understøtter både tidsforbrug, hastighed, distance, antal rotag, kalorier og puls. Samtidig får du hele 21 forudinstallerede træningsprogrammer, der gør det nemt at komme i gang med træningen.

Titan Life har også gjort det nemmere for flere brugere at nyde romaskinen. Via computeren kan du opsætte 4 forskellige brugerprofiler, der kan tilpasses specielt til dig og dit mål.

På minussiden savner vi stadig Bluetooth-forbindelsen til det trådløse pulsbælte, og vi ville ønske, at LCD-skærmen havde bedre baggrundsbelysning.

Konstruktion

Titan Life R65 er en romaskine af gennemsnitlig størrelse, der i alt vejer 33 kg. Flere af forbrugerne har rost R65 for at være nem at håndtere, og de praktiske transporthjul gør det nemt at stille romaskinen til side. Derudover kan R65 selvfølgelig foldes sammen, når den ikke er i brug!

Selve konstruktionen fremstår også robust. Sædet beskrives som blødt og behageligt, og glidelængden er tilstrækkelig. De to aluminiumsskinner giver lav friktion, og romaskinen er derfor velegnet til intensive træningspas!

Sammenfattende

Titan Life R65 er et fornuftigt valg for dig, der vil tage din træning til et nyt niveau. Med 16 forskellige modstandsniveauer og 21 træningsprogrammer kommer romaskinen godt ud i vores test!

Fordele

 • Mange modstandsniveauer.
 • Kombineret luft- og magnetisk modstand.
 • Komfortabelt sæde.
 • Tilstrækkelig glidelængde.
 • Funktionel træningscomputer.
 • Kan foldes sammen.
 • Transporthjul.

Ulemper

 • Ingen Bluetooth.
 • Ingen baggrundsbelysning på LCD-skærmen.

6. Abilica Premium TopRower

Abilica Premium TopRower

4.8
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Abilica Premium TopRower
Modstand: Luft Modstandsniveauer: 9 Træningscomputer: Ja Træningsprogrammer: 0 Pulsmåler: Nej Transporthjul: Ja Foldbar: Ja Vægt: 40 kg Maksimal brugervægt: 150 kg Størrelse: 240 x 106 x 62 cm

Abilica Premium TopRower er en af topmodellerne fra Abilica og er en del af Abilicas Premium-serie.
TopRower blev oprindeligt udviklet til erhvervsmarkedet og er derfor en romaskine af høj kvalitet. Denne kan modstå høje belastninger i lang tid!

Modstand

TopRower er udstyret med luftbaseret modstand, som i praksis fører til stabile og behagelige rotag – selv under intensive træningspas med høj belastning.

Modstanden kan nemt justeres mellem hele 9 forskellige modstandsniveauer. Vi værdsætter virkelig, at der er så mange modstandsniveauer. Det gør det nemt at tilpasse træningen til dine egne behov!

Funktioner

Romaskinen har en lidt mere avanceret træningscomputer end konkurrenterne. Via displayet kan du aflæse både tid, hastighed, antal omdrejninger og aktuel frekvens.

Det mest unikke ved dette er nok evnen til at sætte mål for træningssessionen.
Med et par simple tastetryk kan du selv indtaste den ønskede distance, tid eller kalorieforbrug. Computeren starter derefter en nedtællingsfunktion, mens du træner, og giver dig besked, så snart du når dit mål.

Denne romaskine har ikke indbygget pulsmåler, men igen kompenserer de øvrige funktioner for dette.

Konstruktion

Vi på redaktionen sætter stor pris på, at Abilica har valgt at designe Premium TopRower med et pladsbesparende design.
Romaskinen kan nemt foldes sammen, når den ikke er i brug. De indbyggede transporthjul giver dig desuden mulighed for nemt at stille romaskinen til side, når det er nødvendigt.

Selvom den er nem at håndtere og pladsbesparende, er den stadig stabil i konstruktionen.

Med en vægt på 40 kg og en maksimal brugervægt på 150 kg er dette en romaskine, som mange vil have glæde af i lang tid!

Sammenfattende

Abilica Premium TopRower er kort sagt et glimrende valg til dig, der ønsker en ergonomisk designet romaskine, hvor du kan udføre intensive træningspas.
Træningscomputeren opleves som meget gennemtænkt, og vi sætter stor pris på den indbyggede funktion, hvor du kan sætte det ønskede mål for træningspasset!

Fordele

 • Stabil konstruktion.
 • Kan foldes sammen.
 • Avanceret træningscomputer.
 • Abilica Premium.
 • 9 modstandsniveauer.
 • Indtast det ønskede mål via træningscomputeren.

Ulemper

 • Mangler pulsmåler.

7. Reebok Rower GR

Reebok Rower GR

4.7
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Reebok Rower Gr
Modstand: Magnetisk Modstandsniveauer: 16 Træningscomputer: Ja Træningsprogrammer: 17 Pulsmåler: Ja Transporthjul: Ja Foldbar: Ja Vægt: 36 Maksimal brugervægt: 120 Størrelse: 198 x 48 x 82 cm

Reebok Rower GR minder meget om Reebok flagskibet, Rower ZJET.

Modstand

Rower GR er en stabil romaskine, som kommer med et svinghjul på 6 kg.
Det medfører i praksis en stabil robevægelse, som i praksis betyder, at du undgår ubehagelige “hiv og ryk” under træningspasset.

Selve modstandssystemet er baseret på elektromagnetisk modstand, som uden tvivl er det mest støjsvage modstandssystem.
Modstanden kan nemt justeres mellem hele 16 forskellige modstandsniveauer, og du kan derfor nemt variere belastningen gennem træningspasset.

Funktioner

I alt er den indbyggede træningscomputer udstyret med 16 forudinstallerede programmer, samt et helt separat pulsstyret træningsprogram.
Pulsmålerprogrammet kræver, at du tilslutter den trådløse pulsmåler, og vi så derfor gerne, at den trådløse pulsmåler var inkluderet i prisen.

Udover dette har den integrerede træningscomputer funktioner til både tid, hastighed, frekvens og kalorieforbrug.

Vi ville også gerne have set, at den indbyggede LCD-skærm var noget større, og som nævnt savner vi et trådløst pulsbælte – som skal købes separat.

Konstruktion

Reebok Rower GR skiller sig også ud, især når det kommer til det ergonomiske design.
Det ergonomiske og buede sæde giver en behagelig siddestilling, og de justerbare stropper på fodstøtterne gør, at du nemt kan finde den siddestilling, der passer til dig og din krop.

Reebok Rower GR har en totalvægt på 36 kg og kan nemt foldes sammen, hvis den ikke skal bruges i et stykke tid – og leveres desuden med transporthjul, så romaskinen nemt kan sættes til side, når den ikke er i brug.

Sammenfattende

Reebok Rower GR er en praktisk og stabil romaskine, som kommer med et solidt udvalg af forskellige træningsprogrammer.
Den elektromagnetiske modstand gør dette til en behagelig og støjsvag romaskine, og det brede udvalg af modstandsniveauer giver dig mange variationer.

Fordele

 • Nem at håndtere.
 • Stabil konstruktion.
 • Stille.
 • Mange modstandsniveauer.
 • 16 forudinstallerede træningsprogrammer.
 • Pulsstyret træningsprogram.
 • Komfortabelt sæde.

Ulemper

 • Lille træningsdisplay.
 • Trådløst pulsbælte medfølger ikke.

8. Tunturi R20 Competence

Tunturi R20 Compentence

4.6
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Tunturi R20 Competence
Modstand: Magnetisk Modstandsniveauer: 8 Træningscomputer: Ja Træningsprogrammer: 3 Pulsmåler: Nej Transporthjul: Ja Foldbar: Ja Vægt: 32 kg Maksimal brugervægt: 135 kg Størrelse: 209 x 54 x 80 cm

Tunturi R20 Compentence er en enkel romaskine som er nem at håndtere og er et godt alternativ til dig, der skal købe din første romaskine.

Modstand

Romaskinen har en magnetisk modstand, som vi godt kan lide på grund af det lave støjniveau den giver. Den har et svinghjul på 6 kg, og den giver 8 forskellige modstandsniveauer. Disse kan nemt justeres via drejehjulet foran ved benene.

Som tidligere nævnt vil magnetisk modstand ikke give den mest realistiske følelse af at ro. Alligevel er den behagelig at bruge over tid!

Funktioner

På trods af det relativt lave prisniveau kommer R20 med en ret avanceret træningscomputer. Den har funktioner til både tid, distance, kalorieforbrug, antal rotag og understøtter pulsmåling.

Pulsmålingerne udføres via den trådløse pulsmodtager. Vi så i øvrigt gerne at det trådløse pulsbælte var med i prisen.

R20 er desuden udstyret med 3 forudinstallerede træningsprogrammer, som hjælper dig i gang med din træning.
Vi så dog gerne, at der var et bedre udvalg, men samtidig er vi glade for, at den i hvert fald kommer med nogle træningsprogrammer.

Med i træningsprogrammerne er også en fitnesstest, der giver dig mulighed for at følge din udvikling under træningen.

Konstruktion

Romaskinen er solid og stabil, på trods af at den har en lav totalvægt på 32 kg. Med en maksimal brugervægt på 135 kg kan denne bruges af de fleste.

Den er nem at håndtere, og romaskinen er udstyret med praktiske transporthjul. Samtidig er den også sammenklappelig. Dette gør det nemt at gemme den væk, når træningen er slut!

Sammenfattende

Tunturi R20 Compentence er et solidt valg til dig, der leder efter en enkel og pålidelig romaskine.
Modstanden kan justeres mellem i alt 8 forskellige niveauer, og den indbyggede træningscomputer understøtter pulsmåling via et trådløst pulsbælte.

Fordele

 • Nem at håndtere.
 • Alsidig.
 • 8 modstandsniveauer.
 • Lavt støjniveau.
 • Understøttelse af trådløs pulsmåling.

Ulemper

 • Lidt for få træningsprogrammer.

9. Abilica WinRower 2.0

Abilica WinRower 2.0

4.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Abilica WinRower
Modstand: Magnetisk Modstandsniveauer: 16 Træningscomputer: Ja Træningsprogrammer: 12 Pulsmåler: Ja Transporthjul: Ja Foldbar: Ja Vægt: 33 kg Maksimal brugervægt: 130 kg Størrelse: 222 x 51 x 98 cm

Abilica WinRower 2.0 er specielt designet til hjemmebrug. Romaskinen er derfor både pladsbesparende og nem at håndtere.

Modstand

WinRower 2.0 er udstyret med magnetisk modstand. Dette giver ikke den mest realistiske følelse af at ro, men til gengæld er støjniveauet meget lavt.

En af de største fordele ved WinRower 2.0 er alligevel antallet af modstandsniveauer. Her kan du vælge mellem hele 16 forskellige niveauer!

WinRower 2.0 overgår faktisk langt de fleste konkurrenter i denne prisklasse, når det kommer til variationsmuligheder.

Funktioner

Den indbyggede træningscomputer giver nyttig information om blandt andet tid, distance, hastighed og kalorieforbrug. Samtidig gør de 12 træningsprogrammer det nemt for dig at komme i gang med din træning.

Udover dette er WinRower udstyret med en indbygget trådløs pulsmodtager.
Den trådløse pulsmåler giver dig også mulighed for at se dit pulsniveau under hele din træning.

Dette er en af de ting, der får WinRower 2.0 til at skille sig ud fra konkurrenterne. Det sætter vi pris på!

På den anden side så vi gerne, at computerens LCD-skærm var noget større.

Konstruktion

Et stort plus ved WinRower 2.0 er den robuste konstruktion. Desuden giver sadelpinden i aluminium en behagelig bevægelse under hele træningen.

Med transporthjul og mulighed for at folde den sammen er den et praktisk indslag i fitnessrummet. Romaskinen vejer ikke mere end 33 kg, og med en maksimal brugervægt på 130 kg er dette en allrounder, der passer til de fleste af os.

Sammenfattende

Abilica WinRower 2.0 er kort sagt en solid romaskine til hjemmebrug! Her kan du slå to fluer med et smæk ved at kunne træne både kondition og styrke. En god allrounder til en fornuftig pris.

Fordele

 • Pladsbesparende og nem at håndtere.
 • 16 modstandsniveauer.
 • Trådløs pulsmodtager.
 • Solid konstruktion.
 • Forudinstallerede træningsprogrammer.
 • Lavt støjniveau.
 • Avanceret træningscomputer.

Ulemper

 • Displayet kunne have været større.
 • Pulsbælte medfølger ikke.

10. Master R6030

Master R6030

4.4
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Master R6030
Modstand: Magnetisk og luft Modstandsniveauer: 16 Træningscomputer: Ja Træningsprogrammer: 15 Pulsmåler: Ja Transporthjul: Ja Foldbar: Ja Vægt: 40 kg Maksimal brugervægt: 135 kg Størrelse: 237 x 50 x 91 cm

Master R6030 er en romaskine specielt tilpasset til hjemmebrug. Den er velegnet til både begyndere og de mere erfarne motionister!

Modstand

R6030 er udstyret med en motorstyret magnetbremse kombineret med luftmodstand.
Denne kombination giver dig mulighed for at træne med kraftig modstand. Her kan du uden tvivl køre et heftigt træningspas.

Denne romaskine giver virkelig en naturtro følelse af at ro. Sammenlignet med de andre konkurrenter er dette et solidt salgsargument. Det kan vi godt lide!

Funktioner

LCD-skærmen foran på romaskinen viser nyttige oplysninger som tid, distance, hastighed, puls og kalorieforbrug.

Med 15 forudinstallerede træningsprogrammer kan du nemt komme i gang med dit træningspas.

Der er også en trådløs pulsmodtager indbygget i romaskinen, som nemt kan kobles til et pulsbælte. Pulsbæltet skal i øvrigt købes separat.

R6030 mister alligevel nogle point i vores test baseret på træningscomputeren.
Displayet på computeren virker ganske enkelt en smule uoverskueligt, og det er svært at læse informationen.

Konstruktion

Årsagen til den naturtro roning skyldes blandt andet konstruktionen. Med R610 har du en højere siddestilling (50 cm). Samtidig er der mindre afstand mellem fodpedalerne. Det betyder, at du sidder, som du gør ved traditionel roning!

Dette er en stabil og velbygget romaskine, der er mere end god nok til hjemmebrugeren – både til korte og lange sessioner.

R610 kommer i fuld længde, hvilket betyder, at selv høje mennesker kan bruge den uden problemer.

Romaskinen er nem at håndtere og kan nemt foldes sammen, når den ikke bruges i et stykke tid.

Vi på redaktionen sætter også stor pris på transporthjulene. På undersiden af romaskinen finder du faktisk 4 hjul. Det gør det nemt at flytte romaskinen, uanset om den er foldet sammen eller ej!

Ud over dette er produktvægten 40 kg, og den maksimale brugervægt er på 135 kg.

Sammenfattende

Dette er en romaskine, der er velegnet til både begynderen og den mere øvede motionist.

Solid konstruktion!

Fordele

 • Solid konstruktion.
 • Kraftig modstand.
 • 15 forudinstallerede træningsprogrammer.
 • Trådløs pulsmodtager.
 • Kan foldes sammen.

Ulemper

 • Pulsbælte skal købes separat.
 • Uklart display.
 • Noget unøjagtig træningscomputer.

11. Tunturi Cardio Fit R30

Tunturi Cardio Fit R30

4.2
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Tunturi FitRow 40
Modstand: Magnetisk Modstandsniveauer: 8 Træningscomputer: Ja Træningsprogrammer: Ingen Pulsmåler: Nej Transporthjul: Ja Foldbar: Ja Vægt: 26 kg Maksimal brugervægt: 110 kg Størrelse: 190 x 50 x 70 cm

Tunturi Cardio Fit R30 er et fornuftigt budgetvalg for dig, der ønsker en enkel og brugervenlig romaskine.

Modstand

Cardio Fit R30 kommer med magnetisk modstand. Dette giver ikke den mest realistiske følelse af at ro, men til gengæld har den et relativt lavt støjniveau. Svinghjulet vejer 7 kg, og du kan samtidigt justere modstanden mellem 8 forskellige niveauer.

Selve justeringen af modstanden er også enkel. Alt du skal gøre er at dreje på drejehjulet, der er placeret foran på romaskinen.

Funktioner

Romaskinen har en praktisk og letlæselig LCD-skærm. Her oplyses om både antal rotag, tid, distance og kalorieforbrug.

Den har også en praktisk tabletholder, så du kan se din yndlingsserie, mens du træner.

Romaskinen har hverken indbygget pulsmåler eller forudindstillede træningsprogrammer. For vores vedkommende er det et lille mangel, men vi havde heller ikke de store forventninger på disse punkter. Prisen er trods alt rimelig lav!

Konstruktion

Romaskinen har fået meget ros fra forbrugerne for at være nem at bruge. Samtidig sikrer det ergonomiske sæde en god og behagelig siddestilling under hele sessionen.

Vi sætter også pris på, at romaskinen nemt kan foldes sammen, når træningspasset er slut. Kombineret med de praktiske transporthjul er Cardio Fit R30 enkel og nem at håndtere.

På trods af at det ikke er en af de mest avancerede romaskiner på markedet, har den stadig alt hvad du skal bruge for at komme i form.

Sammenfattende

Tunturi Cardio Fit R30 er et fornuftigt budgetvalg for dig, der ønsker en enkel romaskine.
Forbrugerne kan godt lide, hvor let den er at håndtere, og det bløde sæde giver en behagelig træning!

Fordele

 • Fornuftig pris.
 • Indbygget træningscomputer.
 • Let at bruge.
 • Pladsbesparende.
 • Nem at håndtere.
 • Tabletholder.

Ulemper

 • Ingen pulsmåler.
 • Ingen træningsprogrammer.

Romaskine Test: Godt at vide

Træningscomputer

Træningscomputer: De fleste romaskiner kommer med en indbygget træningscomputer.

Forskellene ligger i, hvor avancerede disse computere er. De mest almindelige funktioner er visning af tid, antal omdrejninger, distance, hastighed og kalorieforbrug.

De mest avancerede modeller leveres ofte også med indbyggede træningsprogrammer.

For vores vedkommende er det også et stort plus, hvis romaskinen har en trådløs pulsmodtager!

Brugervenlighed

Brugervenlighed: Det er ikke specielt svært at bruge en romaskine. Du sætter dig ned, tager fat i rohåndtaget og går i gang.

Der er dog nogle forskelle, hvis man ser på brugervenligheden. Meget af dette afhænger af, hvor godt træningscomputeren fungerer. Optimalt set skal den være nem at bruge, og teksten på LCD-displayet skal være tydelig.

Det er også et stort plus for brugervenligheden, hvis romaskinen er nem at folde sammen og stille til side!

Vægt

Vægt: En romaskine kan veje stort set alt fra 20 – 40 kilo.

De tungeste modeller er typisk dem, der også er mest solide. Husk at du faktisk skal sidde og ro på maskinen. Den skal derfor stå fast og godt på overfladen.

Produktvægten er i mange tilfælde også et mål for, hvor robust konstruktionen er. Generelt gælder det, at jo tungere maskinen er, jo mere solid er den.

Romaskine brugervægt

Maksimal brugervægt: Den maksimale brugervægt er naturligvis en vigtig faktor.

Faktisk har romaskiner ofte en lidt lav maksimal brugervægt. Nogle modeller kan kun klare 90 – 100 kg.

Når du skal købe en romaskine, er det derfor vigtigt, at du ser på dette. Ideelt set bør du have lidt ekstra margin på brugervægten.
På den måde sikrer du, at romaskinen kan bruges, uanset om der kommer et par ekstra kilo til over tid!

Støjniveau

Støjniveau: Støjniveauet afhænger i høj grad af, hvilket modstandssystem der anvendes.

De magnetiske romaskiner er ofte de mest støjsvage. Luftmodstanden støjer også relativt lidt, mens maskinerne med vandmodstand typisk larmer mest.

Transporthjul

Transporthjul: For at du nemt kan stille romaskinen til side, bør den have indbyggede transporthjul.

Dette er især vigtigt, hvis du har meget lidt plads til rådighed. Så kan du nemt flytte romaskinen væk, når du er færdig med træningspasset.

Oftest kan romaskiner på privatmarkedet også foldes sammen. Kombineret med et transporthjul bliver det nemt at håndtere maskinen!

Vedligeholdelse

Vedligeholdelse: Der medfølger som udgangspunkt en udførlig brugermanual, som angiver, hvilken form for vedligeholdelse der er påkrævet.

Hvis romaskinen har svinghjul, bør du sørge for at rense området omkring hjulet jævnligt. Dette øger levetiden og giver mere jævne rotag.

Nogle romaskiner skal også vedligeholdes ved at smøre dem med olie en gang imellem.

Du bør også jævnligt stramme skruerne lidt, så romaskinen står så stabilt som muligt.

Pris

Pris: Romaskiner koster normalt alt fra 5.000 til langt over 10.000 kroner.

De mest avancerede modeller har naturligvis et højere prisskilt, og generelt er kvaliteten af disse bedre.

Som vi har set i denne test, er der stadig mange gode budgetvalg!

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

down-arrow Hvilken romaskine blev bedst i test?

Vi har gennem årene gennemgået en lang række romaskiner, hvor nogle af produkterne er særdeles velegnede til hjemmebrug. Andre er simpelthen ikke pengene værd.

MasterFit klarer sig som altid godt inden for kategorien træningsudstyr og leverer meget solidt udstyr til det private marked.

I vores opdaterede test for romaskiner har vi derfor kåret MasterFit TP 900 til testens bedste.

down-arrow Hvad koster en romaskine?

Prisen er som altid en faktor, der skal tages i betragtning.

Der er ofte stor prisforskel på de billigste og dyreste romaskiner. De mest overkommelige budgetudgaver koster ofte ikke mere end 5.000 kroner. De dyreste udgaver har ofte et prisskilt på langt over 10.000 kroner.

Generelt er de dyreste romaskiner også de bedste. Som vi ser i denne test, er der stadig klare undtagelser fra denne regel.

down-arrow Hvad er vigtigt, når du vælger en romaskine?

De vigtigste faktorer, du bør tage højde for, når du vælger en romaskine, er:

 • Brugervenlighed.
 • Komfort.
 • Hvilket modstandssystem romaskinen har.
 • Konstruktionens kvalitet.
 • Hvor let romaskinen er at håndtere.
 • Maksimal tilladt brugervægt.
 • Størrelse.
 • Mulighed for at folde romaskinen sammen.
 • Den indbyggede træningscomputer.
 • Lydniveau.
 • Prisniveau.

down-arrow Hvorfor købe en romaskine?

Romaskiner er meget populære træningsmaskiner til hjemmebrug, og det er der en god grund til.

Udover at opbygge både udholdenhed og muskler er en romaskine et glimrende værktøj til at tabe sig.
Robevægelsen er unik og muliggør et hårdere træningspas. En stor fordel er også, at den ikke belaster led og knæ ret meget.

Sammenlignet med andre træningsmaskiner koster en romaskine ofte noget mindre. En romaskine kan derfor være et godt alternativ, hvis du gerne vil holde dit budget.

down-arrow Hvilke modstandssystemer findes der?

Til romaskiner er der udviklet 3 forskellige typer modstand, nemlig magnetisk, luft- og vandmodstand.

En romaskine med magnetisk modstand bruger elektromagnetisme til at bremse svinghjulet. Disse romaskiner er næsten altid de mest støjsvage enheder, da bremsningen af svinghjulet er kontaktløs.
Modstanden kan reguleres, og du kan nemt få et præcist overblik over energiforbruget.

Ulempen ved magnetisk modstand er, at modstanden er konstant gennem hele bevægelsen. Magnetisk modstand kombineres derfor ofte med luftmodstand, så du får et mere realistisk træningspas.

Luftmodstand betyder, at der bruges rotorblade, som bremser svinghjulet. Ligesom ved magnetisk modstand vil det også være relativt nemt at måle energiforbruget med luftmodstand.
For at variere belastningen bruges lufthuller til at justere lufttilførslen til rotorbladene.

Romaskiner med vandmodstand fungerer relativt på samme måde som luftmodstand. Forskellen er, at vand, ikke luft, bruges til at generere modstanden.
Romaskiner, der bruger vandmodstand, er ofte kendt for at være dem, der giver den mest realistiske træningsfølelse.

Denne type modstand er ofte noget dyrere end de andre typer og er derfor en sjælden modstandstype til romaskiner til hjemmebrug.

down-arrow Hvilke muskler træner du med en romaskine?

Du får trænet næsten alle musklerne i din krop, når du træner på en romaskine.

I udgangspositionen arbejder kernemuskulaturen for at holde overkroppen stabil.

Når du trækker rohåndtaget bagud, aktiveres både sæde, for- og baglår. Den øverste del af ryggen trænes også ved at trække skuldrene bagud. Du vil også kunne mærke det tydeligt i dine biceps.

Når dine ben er næsten helt strakte, vil dine kernemuskler og arme hjælpe med at bevare din position.

Her får du simpelthen en ordentlig helkropssession!