Træningsbænk Test: Dette er de bedste træningsbænke

Træningsbænk

Indeholder annoncørlinks question-circle

Når du handler via våre lenker mottar vi en provisjon fra nettbutikken. Dette endrer ikke prisen for deg som forbruker!

Mange vælger at gennemføre træningssessionerne hjemmefra. Så kan det være meget praktisk at have en god træningsbænk!

I løbet af de sidste par år er der mange, der har valgt at investere i et lille hjemmegym. I hjemmegym finder du ofte en cardio-maskine, elastikker, kettlebells, nogle vægtstænger og et sæt håndvægte.

Mange mennesker (også undertegnede) falder i fælden med ikke at anskaffe en træningsbænk til deres hjemmegym. Vi ved ikke med jer, men vi på redaktionen synes bestemt ikke, det var specielt behageligt at bænkpresse med håndvægte liggende midt på gulvet.

Med en træningsbænk øger man antallet af øvelser du kan lave betragteligt, og samtidig kan du gennemføre træningspassene på en bedre måde. Vi hos UpFit har derfor taget et kig på markedet, og i vores test af træningsbænk finder vi frem til de bedste træningsbænke på det danske marked!

FAQ: Ofte stillede spørgsmål

down-arrow Hvilken træningsbænk blev bedst i test?

I vores test af træningsbænke kårede vi Abilica Premium FID Bench 2.0 til testens bedste.

Dette er en robust træningsbænk, der er en del af Abilicas egen Premium-serie. Træningsbænken kan holde til hele 250 kg, og både sæde og ryglæn kan justeres!

down-arrow Hvor meget koster en træningsbænk?

Som med de fleste ting er der en forholdsvis stor prisforskel på de forskellige træningsbænke.

De mest prisvenlige modeller koster normalt ikke mere end tusinde kroner. Træningsbænke i denne prisklasse har ofte få funktioner, og komforten er typisk ikke helt i top.

På den anden side af skalaen ligger premium-mulighederne, som kan koste mere end 4.000 – 5.000 kr. Disse bænke er ofte langt mere funktionelle, og har samtidig fået et markant løft, når det kommer til komfort.

down-arrow Hvordan vælger man den rigtige træningsbænk?

Sammenlignet med andet fitnessudstyr, er det ikke særlig svært at vælge en ordentlig træningsbænk.

I første omgang bør du se på, hvor meget træningsbænken fylder. Hvis du ved, at du kommer til at flytte bænken en del, kan det også være godt, at den ikke vejer for meget.

Vi råder dig også til at tage et kig på træningsbænkens maksimale vægtkapacitet. Mange har købt katten i sækken ved at gå efter en træningsbænk med lav vægtkapacitet. Du kan simpelthen ikke træne med de vægte, du ønsker.

Ellers er prisen selvfølgelig en faktor, der skal tages i betragtning, og træningsbænken skal også være behagelig. Vi har taget højde for alle disse faktorer i vores test!

down-arrow Skal træningsbænken være justerbar?

At en træningsbænk er justerbar betyder, at ryggen kan hæves og eventuelt sænkes.

Generelt anbefaler vi, at du køber en justerbar træningsbænk. Med en justerbar træningsbænk kan du lave langt flere øvelser, og de justerbare bænke koster heller ikke så meget mere!

Test af Træningsbænke: Bedst i Test

Sammenfattende er dette placeringen i vores test af træningsbænke. Du kan læse mere om hvert produkt længere nede i artiklen!

 1. BEDST I TEST - Abilica Premium FID Bench 2.0
 2. Masterfit Weight Bench
 3. Masterfit Power Bench
 4. Abilica WeightBench 2.0
 5. Master Fitness Silver

arrow-downSådan vurderer vi produkterne

Når vi vurderer produkter, stræber vi efter at teste dem i virkeligheden. I de tilfælde, hvor det ikke er praktisk eller økonomisk muligt for os at teste produkterne i virkeligheden, sætter vi en vurdering ud fra forskellige kriterier.

Disse kriterier er for eksempel pris, specifikationer, kundeanmeldelser, omtaler af netbutikken, garantiperiode, design og eksterne tests. Vi angiver, at flere af produkterne i vores anmeldelser ikke er testet af os i virkeligheden. Produkterne inkluderet i vores anmeldelser er udvalgt fra netbutikker med affiliate programmer, hvor der betales en vis kommission pr. køb.

Rangeringen i vores test udtrykker redaktørens og skribentens personlige opfattelse af de forskellige produkter.

1. Abilica Premium FID Bench 2.0

BEDST I TEST - Abilica Premium FID Bench 2.0

4.9
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
getfitness-badge
Abilica Premium FID Bench 2.0
Justerbar ryg: Ja Justeringsniveauer: 6 niveauer Justerbart sæde: Ja Maksimal vægtkapacitet: 250 kg Transporthjul: Ja Produktvægt: 32 kg Mål (L x B x H): 150 x 133 x 70 cm

Abilica Premium FID Bench 2.0 er en del af Abilicas egen Premium-serie. Du kan derfor føle dig sikker på, at både kvalitet og komfort prioriteres højt.

Træningsbænken fremstår som meget robust. Stellet har en egenvægt på 32 kg og står derfor godt fast på gulvet. Selv under intensive træningspas!

Puderne i både ryg- og sædeområdet på træningsbænken har god polstring. Her kan du træne med tunge vægte, uden at det giver ubehag, når man ligger eller sidder på bænken.

Vi på redaktionen sætter naturligvis pris på, at træningsbænken både kan bruges som flad og skrå bænk. Ryglænet kan justeres mellem 6 forskellige vinkler i alt. I praksis er det derfor ikke noget problem at lave både bænkpres, skulderpres, håndvægtsroning, siddende sideløft og lignende. Samtidig er det praktisk, at sædepudens højde også kan justeres. Her er det nemt at finde en god siddestilling!

Efter at have kigget på den maksimale vægtkapacitet er vi heller ikke skuffede. Træningsbænken kan klare i alt 250 kg. Vejer du 80 kg, kan du træne med svimlende 170 kg på træningsbænken. Med andre ord er det helt sikkert nok for de fleste.

Træningsbænken har som nævnt en egenvægt på 32 kg. Abilica Premium FID Bench 2.0 vejer derfor lidt mere end mange andre træningsbænke til hjemmebrug. Vi betragter det derfor som en positiv fordel, at træningsbænken er udstyret med praktiske transporthjul, så den nemt kan flyttes rundt. Det kan vi godt lide!

Abilica Premium FID Bench 2.0 er en robust træningsbænk, der er en del af Abilicas egen Premium-serie.
Træningsbænken kan klare
hele 250 kg, og både sæde og ryglæn kan justeres!

Fordele

 • Justerbart ryglæn.
 • Justerbart sæde.
 • God vægtkapacitet.
 • Transporthjul.
 • Blød polstring.

Ulemper

 • Lidt høj vægt.

2. Masterfit Weight Bench

Masterfit Weight Bench

4.8
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Masterfit Weight Bench
Justerbar ryg: Ja Justeringsniveauer: 7 niveauer Justerbart sæde: Ja Maksimal vægtkapacitet: 250 kg Transporthjul: Ja Produktvægt: 24 kg Mål (L x B x H): 137 x 57 x 123 cm

Masterfit Weight Bench er en mere overkommelig version af sin storebror, Masterfit Power Bench. Denne version kommer med den samme gode polstring, mens du ser nogle forskelle, når det kommer til vægtkapacitet og justeringsmuligheder.

For langt de fleste af os vil Masterfit Weight Bench nok stadigvæk være nok I første omgang bemærker vi, at den maksimale vægtkapacitet er 250 kg. Vejer du for eksempel 80 kg, kan du træne med 170 kg på bænken. Det er nok for langt de fleste af os!

For at sikre god komfort er Masterfit Weight Bench udstyret med en 6,5 cm tyk sædepude. Dette er praktisk til tunge løft, såsom siddende skulderpres.

Samtidig er det naturligvis muligt at justere rygstøtten. Træningsbænken er udstyret med 7 forskellige justeringsniveauer Her er det derfor nemt at finde en passende stilling til mange forskellige styrkeøvelser. Det kan vi godt lide!

Det polstrede sæde kan også justeres. Den justerbare sædepude kan vinkles mellem 4 positioner og sidder godt, når du har brug for lidt ekstra spænding i kroppen.

Bænken vejer i alt 24 kg. De praktiske transporthjul gør det nemt at flytte bænken, og håndtaget foran på bænken er guld værd, når den skal flyttes.

Masterfit Weight Bench er en populær træningsbænk, der har fået god tilbagemelding fra forbrugerne.
Med 7 justeringsniveauer til ryglænet er det nemt at finde en god sidde- eller liggestilling!

Fordele

 • God vægtkapacitet.
 • Justerbart ryglæn.
 • God polstring.
 • Transporthjul.
 • Justerbart sæde.

Ulemper

 • Lidt stor afstand mellem ryglæn og sædepude.

3. Masterfit Power Bench

Masterfit Power Bench

4.5
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Masterfit Power Bench
Justerbar ryg: Ja Justeringsniveauer: 8 niveauer Justerbart sæde: Ja Maksimal vægtkapacitet: 400 kg Transporthjul: Ja Produktvægt: 40 kg Mål (L x B x H): 134 x 65 x 44 cm

Masterfit er kendt for at levere træningsudstyr af høj kvalitet til det nordiske marked. Kort sagt er Masterfit Power Bench ingen undtagelse!

En af de første ting, vi bemærker, er det robuste stel. Rammen er lavet af 3 mm tykt stål og kan derfor tåle ekstra høje belastninger. Faktisk har træningsbænken en maksimal vægtkapacitet på svimlende 400 kilo. Hvorvidt en så høj vægtkapacitet er nødvendig, er op til dig at vurdere. Under alle omstændigheder kan du føle dig sikker på, at Masterfit Power Bench er stabil selv under tunge træningspas!

Som andre bænke i denne prisklasse er Masterfit Power Bench også udstyret med en justerbar rygstøtte. Som den eneste i denne test, kan dens ryglæn faktisk justeres mellem 8 forskellige vinkler. Samtidig er ryglænet fastgjort med dobbelte kuglelejer for at sikre god stabilitet. Det kan vi godt lide!

For at sikre optimal komfort under træningspasset, kan sædehøjden også justeres. Denne kan justeres mellem 4 forskellige niveauer og er praktisk, når du har brug for lidt ekstra spænding til tunge løft.

Som nævnt er stellet meget robust. Det betyder naturligvis, at træningsbænken også har en lidt høj egenvægt. Bænken vejer i alt 40 kg, men er heldigvis udstyret med transporthjul. På forsiden af ​​bænken finder du også et praktisk håndtag, der gør det nemmere at flytte den.

På den negative side har nogle rapporteret, at polstringen kunne være lidt bedre. Samtidig forlyder det, at der er lidt for stor afstand mellem sæde og ryglæn, når bænken bruges som flad bænk.

Masterfit Power Bench har en robust konstruktion og kan holde til en vægtbelastning på hele 400 kg. Et godt valg til tunge løft!

Fordele

 • Kan klare ekstremt høje vægtbelastninger.
 • 8 justeringsniveauer for ryglænet.
 • 4 justeringsniveauer for sædet.
 • Robust stel.
 • Står stabilt.

Ulemper

 • Lidt høj vægt.
 • Polstirngen kunne være lidt bedre.
 • Lidt stor afstand fra sædet til ryglænet.

4. Abilica WeightBench 2.0

Abilica WeightBench 2.0

4
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Abilica WeightBench 2.0
Justerbar ryg: Nej Justeringsniveauer: Ingen Justerbart sæde: Nej Maksimal vægtkapacitet: 160 kg Transporthjul: Nej Produktvægt: 11 kg Mål (L x B x H): 143 x 45 x 46 cm

Abilica WeightBench 2 .0 er en enkel og prisbillig træningsbænk, der fylder meget lidt i hjemmegymsalen.

WeightBench 2.0 har en samlet vægtkapacitet på 160 kg. I forhold til konkurrenterne kan WeightBench 2.0 ikke holde til så store vægte. Samtidig er prisniveauet også betydeligt lavere.

Når den er samlet, fylder Abilica WeightBench 2.0 ikke meget. Puden på træningsbænken har en bredde på 26 centimeter, mens længden er 121 centimeter. Højden er 46 centimeter, så du også kan også lave et-bens knæbøjninger og lignende med træningsbænken.

På trods af at træningsbænken ikke har justerbar rygstøtte, er der stadig mange øvelser, der kan udføres. Her skal man bare være lidt kreativ. Bænken er velegnet til både bænkpres med håndvægte, flys, enarms håndvægtsroning, siddende sideløft og lignende. Ulempen er selvfølgelig, at du ikke får støtte i ryggen. Dette er især mærkbart under tunge skulderøvelser, såsom skulderpres med håndvægte.

Kort sagt er Abilica WeightBench 2.0 et godt valg for begyndere. Du kan lave mange øvelser, men du kommer samtidig ikke udenom, at udvalget af øvelser bliver noget begrænset. Her får du en træningsbænk, der ikke fylder meget, men som ikke kan justeres på nogen måde. Intet mere, intet mindre!

På den positive side er træningsbænkens egenvægt lav. Bænken vejer kun 11 kilo og er derfor nem at flytte. Samtidig savner vi et sæt indbyggede transporthjul. Det ville gøre det endnu nemmere!

Abilica WeightBench 2.0 er et fornuftigt budgetvalg for dem, der gerne vil i gang med at træne. En pladsbesparende løsning!

Fordele

 • Pladsbesparende.
 • Rimelig pris.
 • Nem at håndtere.
 • Lav vægt.
 • God maksimal vægtkapacitet.

Ulemper

 • Intet justerbart ryglæn.
 • Mangler transporthjul.
 • Lidt begrænset udvalg af øvelser.
 • Ingen justering af sædet (har i praksis kun et statisk ryglæn).

5. Master Fitness Silver

Master Fitness Silver

4
star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
question-circle question-circle question-circle question-circle question-circle
Master Fitness Silver
Justerbar ryg: Ja Justeringsniveauer: 5 niveauer Justerbart sæde: Ja Maksimal vægtkapacitet: 200 kg Transporthjul: Nej Produktvægt: 25 kg Mål (L x B x H): 115 x 50 x 48 cm

Master Fitness Silver er en prisvenlig træningsbænk, der er velegnet til hjemmegymmet.

Rygstøtten kan justeres mellem 5 forskellige niveauer. Her får du et godt udvalg af muligheder. Samtidig er det værd at nævne, at træningsbænkene fra Masterfit og Abilica har flere justeringsmuligheder.

Sædet kan også justeres på disse modeller. Her kan du vælge mellem 3 niveauer, hvilket gør det relativt nemt at tilpasse bænken til dit eget behov.

Den maksimale vægtkapacitet er på 200 kg. Selvom dette er nok for de fleste af os, er der andre træningsbænke derude, som har en mere robust konstruktion. Til denne pris er vægtkapaciteten stadig mere end rimelig.

Det samme gælder stabiliteten. Master Fitness Silver er ikke den mest stabile træningsbænk på markedet. Det kan man strengt taget heller ikke forvente til denne pris.

Ellers er polstringen god nok. Puderne har en tykkelse på 5 cm, hvilket gør bænken velegnet til relativt tunge løft.

Bænkens nettovægt er 25 kg. Det betyder, at Master Fitness Silver er relativt svær at flytte, da bænken ikke er udstyret med egne transporthjul.

Master Fitness Silver er et prisvenligt alternativ til hjemmegymmet. Ryglænet kan justeres mellem 5 forskellige positioner!

Fordele

 • Justerbart ryglæn.
 • Justerbart sæde.
 • Rimelig pris.
 • God polstring.

Ulemper

 • Lidt ustabil med tungere vægte.
 • Manglende transporthjul.
 • Maksimal vægtkapacitet kunne være højere.

Læs også: Romaskine Test: De Bedste Romaskiner til Hjemmebrug