Hvor mange skridt skal man gå om dagen?

Hvor mange skridt om dagen

Du skal bevæge dig for at holde dig i form. Så enkelt er det.

Du har måske også hørt, at du skal gå mindst 10.000 skridt om dagen for at holde dig i form. Men er der virkelig noget i det? Og hvor kommer dette tal egentlig fra?

Forskere fra Harvard University i USA har undersøgt netop dette emne. Nemlig hvorfor det er blevet en slags standard, at man skal gå mindst 10.000 skridt om dagen.

Konklusionen var ret overraskende. Tallet stammer fra et japansk produkt, der blev solgt i 1960’erne. Nærmere bestemt en skridttæller. Skridttælleren havde navnet “10.000-skridttæller”. Og pludselig blev befolkningen overbevist om, at man skulle gå mindst 10.000 skridt hver dag.

Hvis man ser på forskningen, er der ikke meget, der tyder på, at man bør gå så meget. Har du et stillesiddende arbejde, er det faktisk også ekstremt svært at finde tid til at tage så mange skridt.

Så hvor mange skridt skal man så gå om dagen?

4400 skridt om dagen?

En nylig undersøgelse fra det medicinske tidsskrift JAMA konkluderer, at du ikke behøver 10.000 skridt hver dag for at holde sig i form.

Gennemsnitsalderen for deltagerne i undersøgelsen var 72 år. Konklusionen var, at de, der gik omkring 4.500 skridt om dagen, havde en signifikant højere forventet levetid end de mindre aktive deltagere. Den forventede levealder fortsatte med at stige i takt med antallet af skridt, men ikke hvis man kom over 7.500 skridt om dagen. Her sås ingen yderligere ændring i  forventet levetid.

Det interessante at tage med dig her er, at du kan gå væsentligt færre skridt end 10.000 om dagen og stadig nyde mange sundhedsmæssige fordele!

8000 skridt om dagen?

En anden gruppe amerikanske forskere ville også undersøge, hvor mange skridt man skulle tage hver dag. De analyserede derfor data fra mere end 5.000 mænd og kvinder over 40 år.

I løbet af en 3-årig periode målte deltagerne antallet af skridt, de gik hver dag. Forskerne så derefter på, hvem af deltagerne der var døde, siden undersøgelsen startede.

Konklusionen var, at de, der gik omkring 8.000 skridt om dagen, havde en signifikant lavere risiko for at dø end dem, der gik 4.000 eller mindre. Interessant nok viste det sig, at intensiteten havde ringe eller ingen betydning!

Konklusionen

Der er således ikke noget endegyldigt svar på, hvor mange skridt man skal gå om dagen.

Ikke desto mindre har forskningen vist os en vigtig ting. Du behøver ikke bevæge dig ekstremt meget for at opnå en bestemt effekt.

En undersøgelse tyder på, at du bør gå omkring 7.500 skridt om dagen for at opnå de største sundhedsmæssige fordele. Den anden undersøgelse tyder på, at de største sundhedsmæssige fordele opnås ved omkring 8.000 skridt om dagen.

Den gode nyhed er dog, at du vil kunne nyde de sundhedsmæssige fordele ved så lidt som 4.400 skridt om dagen. Dette er overkommeligt, selv for dem af os, der har en stillesiddende hverdag!